Новини и оферти от City Club

Ако желаете да сте винаги информирани за най-новите ни партньори и актуални оферти и отстъпки, оставете вашия имейл адрес.

Нов магазин Modestamente Uomo(17.11.2011 - 30.11.2011)Събитие

Нов стил на Леге

Карето при улица Съборна през последните години се оформи като луксозна шопинг дестинация за столичани. От 17 Ноември улица Леге има ново попълнение съвсем в стила на района - новият магазин Modestamente Uomo. Интериорът е в същия стил като другите два магазина в моловете Сердика и The Mall, но усещането за стил и лукс тук е по-силно изразено. Представени са марките Hackett London, Braxx, Altea, Mazerati, Faconnable, Serafini.

Собствениците се бяха постарали откриването да е много стилно. Шоколадовите блокчега с логото на магазина в три вида шоколад бяха подходящ десерт след чашата шампанско или фраголино, съчетани с пармезан и грозде.

 

 

Откриване на изложбата "Токио, хотелски истории" на Натали Дауст(30.05.2011 - 15.06.2011)Събитие

Токио, хотелски истории

Къде: - /+/ Склада
Кога: 1 юни 2011, 19 часа

 

Натали Дауст е родена в Монреал, където завършва фотография в Cegep du Vieux - Montreal. Отивайки в Ню Йорк, започва работа по New York Hotel Story, своята първа фотографска книга. През 2001 се мести за период от две години в Япония, за да документира червените фенери на Токио. Оттогава, създава няколко други тематични проекта, включващи Entre Quatre Murs, Berlin, Street Kiss, Brazil и Frozen in Time, Switzerland, участва в няколко соло и общи изложби в Канада, Щатите, Полша, Франция, Испания, Англия и Япония. Нейните фотографии са повод за многобройни публикации и са награждавани многократно. Днес Натали живее в Берлин и продължава да работи в територията на въображаемите светове, индивидуални и споделени, в които хората се лутат, но намират за себе си частици истина.

С последния си проект, Tokyo Hotel Story, Натали Дауст продължава своето изследване на женската сексуалност и разглежда гибелта на половите стереотипи. Тя прекарва няколко месеца в Alpha In – един от най-големите S&M „хотели за любов“. Дауст фотографира, работещите там жени на работните им места, обградени от специализирано оборудване и облечени в разкошни дрехи, различаващи се според дейността им. Проектът на Натали, повежда зрителя отвъд табутата, разкривайки универсалното човешко желание да избяга от реалността, създавайки свой фантазен свят на границата на съня, мечтите, действителността, паметта, половите стереотипи, сексуалността и перверзията.

 

Какви са тези хотели за любов в Япония? Кои са жените, работещи там? През двете години в Токио, дочух многобройни митове за тези модерни фантастични места, построени за бягство от реалността и ежедневието. Най-голямо впечатление ми направи хотелът Alpha In, един от най-големите хотели за любов в Токио. Беше ми казано, че на това митично място камери не са позволени, което ме подтикна още повече да искам да го фотографирам. След много усилия, получих позволение да заснема всяка една стая и жената, работеща там.

Повечето жени, които фотографирах в Alpha In, бяха в доминиращи роли. Исках да покажа една различна гледна точка, доминиращите жени в конфликт с японската представа за женствеността, поставяща жените по-скоро в ролята на пасивни красавици. Моята работа ми помогна да прескоча табутата, разкривайки универсалното човешко желание да се избяга от реалността и да се създаде фантазен свят на границата между сън, реалност и перверзия.

Контекста и средата са важни за мен и затова да покажа празните помещения в 3D е една възможност за зрителя да се почувства наистина там. Процесите на заснемане и обработка са еднакво важни за мен. Няма дигитални хитринки тук – всички снимки са заснети на аналогов филм и са копирани ръчно в тъмната стаичка. Тази манипулация на негативите ми помогна да постигна до голяма степен картините, които видях и почувствах по време на снимките.

Резултатът е серия от фотографии, разкриваща мит от тъмните сенки на японската култура.“


Натали Дауст
www.daoustnathalie.com

Филмов маратон с демопрожекциите на първите 3 филма с емблемата на...(03.05.2011 - 04.05.2011)Събитие

...неформалния лейбъл buldoc www.buldoc.net

 

Кога: 4 май 2011, Начало: 18:30 ч.

Къде: [+] Склада www.sklada.bg
Ул. „Г.Бенковски” 11, ет. 4, София

Вход: 8 лева

 

18:30 ч.

Правилата на ергенския живот

романтичен документален филм, 79 мин., България - Финландия, 2011

режисьор Тонислав Христов, сценарий Тонислав Христов и Каарле Ахо, оператор Петер Флинкенберг, монтаж Йоона Лухивуори, музика Петър Дундаков, продуцент Каарле Ахо / Making Movies Oy, копродуцент Мартичка Божилова / АГИТПРОП, в копродукция с Българска национална телевизия, с подкрепата на ИА „Национален филмов център”, в сътрудничество с Финландска филмова фондация, YLE 1 (Финландия), Промоционален център за аудиовизуална култура на Финландия AVEK, NRK (Норвегия), Скандинавски кино- и телевизионен фонд

www.agitprop.bg

Награда за най-добър документален филм на София Филм Фест 2011, дадена от публиката. От 1 април в 15 кина във Финландия.

„...До болка познатата история за четирима приятели, които търсят любовта получава свеж прилив на енергия в заразително забавния интимен документален филм на Тонислав Христов...”, списание Варайъти, 15 март 2011

 

20:00 ч.

Манчестър Юнайтед от Свищов

документален филм, 55 мин., 2011

сценарист и режисьор Стефан Вълдобрев, оператор Крум Родригес, продуценти Станимир Трифонов, Стефан Вълдобрев, Драгомир Керанов, Зорница Попова, продукция Across Works Entertainment / Филмова студия „Време”

www.mymatemanchesterunited.com

"Една от сензациите в програмата на София Филм Фест 2011."

"Необичаен поглед към историята на един пламенен футболен фен."

 

21:00 ч.

Dade Made Dirty Movies

среднощен документален филм, 57 мин., България – Германия, 2011

сценарист и режисьор Йордан Тодоров, оператори Борис Мисирков и Георги Богданов, монтаж Кеворк Асланян, програмен редактор ZDF/ARTE Катрин Бринкман, продуценти Мартичка Божилова и Томас Тийлш. Продукция на АГИТПРОП в копродукция с Филмтанк и ZDF, в сътрудничество с

ARTE. Световни продажби: AUTLOOK filmsales www.autlookfilms.com

www.dadmadedirtymovies.com

След телевизионната премиера по ARTE, Германия и фестивалната премиера на Visions du Reel, Нион, Швейцария българската публика може да види ексклузивно най-новия филм на АГИТПРОП - провокативно-артистичен разказ за живота и филмите на Стефан Апостолов (1928-2005) – най-успелия българин в Холивуд, за когото никога не сте чували. Бивш политически затворник, плейбой, баща на пет деца и режисьор на второразредни еротични филми, Ей Си Стивън е един от създателите на култовия B-movie жанр от 60-те и 70–те години, възроден от Тарантино и Родригес.

Демопрожекциите са в рамките на „БДЦ Открития 2011”, уъркшоп на Балкански документален център www.bdcwebsite.com и са ексклузивни преди официалното разпространение на филмите в България.

Литература на тъмно + звук и образи(05.04.2011 - 08.04.2011)Събитие

 

Литература на тъмно:
Тодор П. Тодоров и Тодора Радева

Звук и образи:
dj Yves_o vs. dj Y_not

 

Студио Dauhaus представя dkstrkt: аудио-визуален литературен експеримент, приказки за меланхолични деца, съностълбища, тъмни звуци, тихо видео и още седем начина да увиеш сари около тялото. На 08.04.2011 в „Склада“ на ул. Бенковски 11 (входа срещу „Чайната“) Тодор Тодоров и Тодора Радева четат нощни текстове – литературен ремикс с музикалното и визуално участие на Yves_O и Y_not. И нощно питие, забъркано от авторите. Първите отпили – със специален кармичен подарък.

 

Кога: 8 април 2011, 21 часа
Куде: Склада, ул. Бенковски 11
Вход: 4 лева

 

Тодор П. Тодоров (София, 1977) е автор на "Приказки за меланхолични деца" (сборник с разкази и фотографии, Сиела 2010), на десетки научни публикации, есета, публицистика, разкази, стихове и фотографии. Доктор по философия и преподавател по „Философия на средновековието и ренесанса” и „Арабо-мюсюлманска философия” в СУ „Св. Климент Охридски”. Чете курс по фотография в специалност Културология. Любител и идеолог на нощното четене.

Тодора Радева е завършила културология в СУ „Св. Климент Охридски”. Книгата й „Седем начина да увиеш сари около тялото” печели през 2005г. националната награда за литературен дебют, а на 12.11. 2005 г. е представена във Виена като част от проекта Literatur im herbst. Bulgarien на Фондация Alte Schmiede Kunstverein Wien. Ръководила е културни проекти, писала е сценарии за телевизия. Нейни разкази са превеждани на френски, английски, немски.

Склада представя изненадваща симфония на Хайдн на 100 кухненски уреда(04.04.2011 - 16.04.2011)Събитие

 

Строморкестър

(Кьолн, Мюнхен)

представя изненадваща симфония на Хайдн "с трясък" на 100 кухненски уреда.

Събота, 16 април, 2011 от 20.00 часа

 

Не да събуди, а да изненада публиката - това е предназначението на симфония Nо. 94 G-Dur от Йозеф Хайдн, композирана по време на престоя му в Лондон през 1791 г.

220 години по-късно и 220 волта по-мощно, първият немски Строморкестър изненадва публиката с нова версия на "симфония с трясък", но не се концентрира само върху симфоничните традиции. Отдавайки почит на Йозеф Хайдн като майстор в този жанр, означава също да го признаем за композитор, вдъхновен от идеята за постоянни нововъведения. И това негово вдъхновение със сигурност би било електрифицирано, ако Хайдн беше роден малко по-късно.

Последователното развитие на класическия симфоничен оркестър на електронна основа е лайтмотивът на немския Строморкестър. Музикантите свирят на комплект електрически апарати, който замества състава на 'A' -оркестър, като остава в класическите категории. 127 уреда са синхронизирани и настроени в групи от седем изпълнители. Всеки модул е използван като отделен музикален инструмент.

 

Състав: Рохус Ауст, Маркус Ауст, Фоско Перинти, Флориан Цвислер, Хаинц Фридл
www.rochusaust.de

Гост: Алексан Чобанов

 

Контакт: Якоб Рачек
jakob.racek@kulturmanager.net
Тел./Факс: +359 32 638 868
Моб.: +359 8960 27 628

 

Концертът участва в рамките на "Немски седмици 2011" в България.

Главни партньори: Посолство на Германия в София, Немски Консулат - Пловдив, Община Пловдив, Сдружение "Изкуство Днес", Сол комуникация, Фондация "Роберт Бош"

Вход: 10 лв.